Projektek/Események

Vedrestaurant PROJEKT

Egervölgyi Lilla
2022.10.28 11:00
Vedrestaurant PROJEKT

Problémafelvetés: Egy tavalyi felmérés alapján, iskolánkban a diákok nagyon alacsony százaléka eszik meleg ételt ebédre, illetve magas azoknak az aránya is, akik egyáltalán nem esznek ebédet. 

Megoldás: Az iskolába hozott meleg étel népszerűsítése. 

Vedrestaurant

Főzd, hozd, burkold! 10-12. ÉVFOLYAM PROJEKT

Problémafelvetés: Egy tavalyi felmérés alapján, iskolánkban a diákok nagyon alacsony százaléka eszik meleg ételt ebédre, illetve magas azoknak az aránya is, akik egyáltalán nem esznek ebédet. 

Megoldás: Az iskolába hozott meleg étel népszerűsítése. 

  1. Előadás egészséges táplálkozás témakörben osztályfőnöki órán, a projektben résztvevő diákok számára.
  2. 12. évfolyam: figyelemfelkeltő, tájékoztató reklámkampány tervezése, amely felhívja a diákok figyelmét a helyes táplálkozás fontosságára, és ennek lehetőségeire az iskolában! Kampányötlet: Felhívás diákok és tanárok számára: mutass be egy iskolában fogyasztható ételt, fotózd le és oszd meg a receptjét. Csatornák: iskolarádió, IG, plakátok, folyosói elektronikus kijelzők, hírlevél.
  3. Receptek begyűjtése Google űrlap segítségével. (E-twinningen keresztül, az angol nyelv szakos kollégákat is bevonva, külföldi partnerektől is  begyűjtünk recepteket, ezek fordítása, illetve a reklámanyag lefordítása nyelvórákon valósul meg.)
  4. 13. évfolyam layout terv készítése receptgyűjteményhez - ágazati alapvizsga- szerű sablon létrehozása belőle
  5. 10. évfolyam: a beérkezett anyag betördelése a sablon alapján 
  6. Receptgyűjtemény összeállítása - e-book és nyomtatvány.