Főzd, hozd, burkold! 10-12. ÉVFOLYAM PROJEKT
Problémafelvetés: Egy tavalyi felmérés alapján, iskolánkban a diákok nagyon alacsony százaléka eszik meleg ételt ebédre, illetve magas azoknak az aránya is, akik egyáltalán nem esznek ebédet.
Megoldás: Az iskolába hozott meleg étel népszerűsítése.
- Előadás egészséges táplálkozás témakörben osztályfőnöki órán, a projektben résztvevő diákok számára.
- 12. évfolyam: figyelemfelkeltő, tájékoztató reklámkampány tervezése, amely felhívja a diákok figyelmét a helyes táplálkozás fontosságára, és ennek lehetőségeire az iskolában! Kampányötlet: Felhívás diákok és tanárok számára: mutass be egy iskolában fogyasztható ételt, fotózd le és oszd meg a receptjét. Csatornák: iskolarádió, IG, plakátok, folyosói elektronikus kijelzők, hírlevél.
- Receptek begyűjtése Google űrlap segítségével. (E-twinningen keresztül, az angol nyelv szakos kollégákat is bevonva, külföldi partnerektől is begyűjtünk recepteket, ezek fordítása, illetve a reklámanyag lefordítása nyelvórákon valósul meg.)
- 13. évfolyam layout terv készítése receptgyűjteményhez - ágazati alapvizsga- szerű sablon létrehozása belőle
- 10. évfolyam: a beérkezett anyag betördelése a sablon alapján
- Receptgyűjtemény összeállítása - e-book és nyomtatvány.